Film

Skribent

MovieZine

3 december 2018 | 16:58

Trailerpremiär: "Eld & lågor" kan vara en svensk "Moulin Rouge"

Romantiskt drama i regi av Måns Mårlind & Björn Stein, baserat på den osannolika men sanna historien bakom Gröna Lund.
Det är inte varje dag det släpps ett extravagant, påkostat, Hollywood-doftande kärleksdrama på svenska, men regissörsduon Måns Mårlind och Björn Steins kommande film "Eld & lågor" ser ut att ha hämtat inspiration från "Moulin Rouge" och andra smäktande tidlösa sagor, snarare än verkligheten. Även om historien faktiskt är baserad på just verkligheten! Och man kan helt klart ha sämre inspirationskällor än Baz Luhrmanns åttafaldigt Oscarsnominerade musikalfilm från 2001 (filmen vann två statyetter; för Bästa kostym och Bästa art direction - set decoration).
 
Året är 1940 och på var sin sida om Allmänna gränd på Djurgården ligger två konkurrerande nöjesparker, det tjusiga Gröna Lund med karuseller för barnfamiljerna och det simpla Nöjesfältet med billig öl, levande musik och lättklädda damer. De två ägarfamiljerna har legat i öppen strid med varandra i decennier, men allt förändras natten då de unga arvtagarna, John och Ninni, inleder en förbjuden kärlekshistoria. I skuggan av ett rasande världskrig, trappas konflikten mellan familjerna upp i samma takt som kärleken mellan John och Ninni blomstrar allt kraftfullare.
 
 
I rollerna ser vi bland andra Pernilla August, Robert Gustafsson, Lennart Jähkel, och Helena af Sandeberg. "Eld & lågor" får biopremiär på Alla hjärtans dag, den 14 februari.
| 3 december 2018 16:58 |