Film

Skribent

Alexander Dunerfors

24 mars 2019 | 09:20

Trailerpremiär: Dora på nya äventyr i "The Lost City of Gold"

Spelfilmen om Dora Utforskaren är som en "Tomb Raider" för barn.
Nickelodeon-serien "Dora Utforskaren" har blivit långfilm. Med sin trogna apa Boots (röst av Danny Trejo) och nya vänner från skolan hamnar Dora på nya äventyr, på jakt efter en försvunnen stad. I huvudrollen ser vi den stigande stjärnan Isabela Moner, som slog igenom i "Transformers: The Last Knight". Hon har också synts i "Sicario 2" och bioaktuella dramakomedin "Instant Family".
 
Det känns lite som att man får se hela filmen, dessutom med rätt platta och förväntade skämt om skraja stadsbor som hamnar i vilda djungeln. Om det inte hindrar dig, kolla in trailern nedan:
 
 
Efter att ha tillbringat större delen av sitt liv med att upptäcka djungeln tillsammans med sina föräldrar var ändå inte Dora förberedd för det största äventyret i hennes liv - gymnasiet. Som van upptäckare finner sig Dora snabbt och leder Boots (hennes bästa vän och tillika apa), Diego, en mystisk djungelinvånare och ett gäng tonåringar på ett äventyr där de inte bara måste rädda hennes föräldrar utan även lösa mysteriet bakom den försvunna staden av guld.

"Dora and the Lost City of Gold" regisseras av James Bobin ("Alice i Spegellandet") och får svensk biopremiär 29 september.
| 24 mars 2019 09:20 |