Film

Skribent

MovieZine

9 september 2020 | 17:00

Trailerpremiär: Denis Villeneuves episka "Dune"

Nu släpps trailern till vinterns storfilm. "Dune" får biopremiär 18 december.
Frank Herberts klassiska sci-fi-roman har blivit film (igen) i händerna på ett riktigt fan - Denis Villeneuve. Regissören bakom ”Arrival” och ”Blade Runner 2049” släpper snart sin mest ambitiösa film hittills, och idag får världen sin första titt på ”Dune”.
 
Se Timothée Chalamet i rollen som unge Paul Atreides, som kastas in i en maktkamp om en planet med dyrbara tillgångar. Den 3 minuter långa trailern är fullproppad med storslagna vyer, kända ansikten och ödesmättade repliker.
 
 
"Dune" berättar historien om Paul Atreides, en briljant och talangfull ung man född med ett storslaget öde, som måste resa till den farligaste planeten i universum för att säkra sin familjs och sitt folks framtid. När illasinnade krafter kastas in i en konflikt över tillgången på planetens mest värdefulla råvara – ett ämne med förmåga att låsa upp mänsklighetens fulla potential – kommer bara de som övervinner sina rädslor att överleva.

I den stjärnspäckade rollistan hittar vi Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Zendaya, Charlotte Rampling, Javier Bardem och Jason Momoa.
 
"Dune" får svensk biopremiär 18 december. Hur är din pepp på filmen? Tyck till om trailern nedan!
| 9 september 2020 17:00 |