Film

Skribent

Alexander Kardelo

14 december 2018 | 09:00

Trailerpremiär: Den långa flykten börjar i ”Watership Down”

Den stjärnspäckade miniserien från BBC och Netflix är förmodligen inget för de minsta.
Filmen ”Den långa flykten” från 1978 är en bortglömd animerad pärla, som förutom gulliga kaniner också hade plats för viss samhällskritiker och en överraskande råhet (läs MovieZines recension här).

Lagom till jul kommer BBC med en nyversion. Den här gången rör det sig om en stjärnspäckad miniserie, där många stora brittiska namn har lånar ut sina röster. Handlingen följer, precis som i Richard Adams bokförlaga, en koloni kaniner på jakt efter ett nytt hem.

Men det sägs att årets ”Watership Down” blir betydligt mindre brutal än 70-talsfilmen. Producenten Rory Aitken har tidigare sagt i en intervju att han vill samla hela familjer framför tv:n.

- ”Watership Down” är ett episkt äventyr. Det är inte en skrämmande, brutal historia. Vi vill återställa bokens rykte som en av de stora äventyrshistorierna någonsin. Ryktet säger att den är hemsk och skrämmande, men det är inte kärnan. Vi kommer inte undvika bokens mörker, men den blir inte lika visuellt otäck. Tanken är att hitta en bredare publik. ”Watership Down” kommer inte vara för de minsta barnen, men något för hela familjer att se ihop.
 
 
James McAvoy, Nicholas Hoult, Gemma Arterton, John Boyega, Sir Ben Kingsley, Taron Egerton, Rosamund Pike, Peter Capaldi och Daniel Kaluuya är bara några av namnen i rollistan.

Serien debuterar på Netflix den 23 december.
| 14 december 2018 09:00 |