Film

Skribent

Andreas Samuelson

26 januari 2024 | 19:00

Trailerpremiär: Brutal hämndaction i Dev Patels regidebut

Dev Patel tar en våldsam hämnd - iklädd apamask i sin regidebut ”Monkey Man”, producerad av Jordan Peele. Se trailern här.
Brittiska, Oscarsnominerade Dev Patel har skördat framgångar sedan genombrottet i ”Slumdog Millionaire” via filmer som ”Hotell Marigold”, ”Lion” och ”The Green Knight”. Nu är det dags för hans regidebut där han även spelar huvudrollen.
 
”Monkey Man” bygger på myten om indiska apguden Hanuman, som representerar styrka och mod. Patel spelar Kid, en ex-fånge i Indien som spenderar dagarna i en underjordisk fight club iklädd apmask. Men snart får han ta ut sin vrede på de som är ansvariga för hans barndomstrauma.
 
Patel (som tidigare regisserat två kortfilmer) har även skrivit manus tillsammans med John Collee (”Master and Commander”) och Paul Angunawela. I andra roller ser vi Sharlto Copley, Vipin Sharma (”Gangs of Wasseypur”) samt flera indiska stjärnor.
 
Av trailern att döma ser det ut att bli brutal, våldsam action med gott om utstuderade fight-scener och med Patel själv i toppform. Något tvivel om att pojken från ”Slumdog Millionaire” skulle fungera som vältränad actionhjälte finns inte här.
 
Filmen, som är producerad av Jordan Peele, planeras ha amerikansk biopremiär den 5 april. Vi håller tummarna för att den så småningom kommer hit.
 
Se trailern här:
 
 
| 26 januari 2024 19:00 |