Film

Skribent

Melody Sasha Ohlsson

28 september 2023 | 11:45

Trailerpremiär: Se Henry Cavill i actionpackade spionkomedin "Argylle"

I den kommande spionkomedin "Argylle" möts vi av Henry Cavill när han som hemlig agent bjuder upp en femme fatale spelad av Dua Lipa till dans - men allt är inte som det verkar..
Cavills karaktär Agent Argylle i filmen med samma namn är nämligen just bara en karaktär, skapad av författaren tillika drottningen av spionromaner Elly Conway. Istället för att följa Cavill i en ganska stereotypisk roll som hjälte och räddare av dem i nöd följer vi i Argylle Ellys författarskap, och det är ett strålande sådant fram till hon råkar skriva lite väl verklighetstroget om en illasinnad spiongrupp.
 
Desperata att tysta ned henne ger sig den ena spionen efter den andra efter Elly och den enda som kan rädda henne, och hennes älskade katt, är en hemlig agent med minst sagt okonventionella metoder.
 
Det blir en resa som tar med Elly på flera oförglömliga möten och ger henne chansen att möta den riktiga världens Agent Argylle - men kommer hon att överleva tills dess?
 
Och än viktigare, har den äkta Agent Argylle samma frisyr som Henry Cavills version där det ser ut som att han chockat sig själv med hårfönen i badkaret?
 
 
Bakom ”Argylle” står filmskaparen Matthew Vaughn som bland annat har Kingsman-filmerna på sitt cv.
 
- Jag är skyldig till att ha varit med om att skapa en klichéartad spionkultur. Jag älskar bara tanken på att göra en spionfilm som tar alla troper och sedan vänder dem upp och ned, säger han till Vanity Fair.
 
I huvudrollen som Elly Conway ser vi Bryce Dallas Howard från de nyare ”Jurassic Park”-filmerna och Sam Rockwell, från bland annat ”Jojo Rabbit”, tar sig an rollen som den hemliga agenten som hjälper henne. Den stjärnspäckade ensemblen har också plats för Dua Lipa, John Cena, Sofia Boutella, Samuel L. Jackson, Bryan Cranston och Ariana DeBose.
 
 
"Argylle" får svensk biopremiär den 2 februari 2024. Längre fram kommer den att släppas på streaming exklusivt på Apple TV+.
 
| 28 september 2023 11:45 |