Serie

Skribent

Alexander Kardelo

4 september 2020 | 15:45

Trailerpremiär: Är "Wireless" serien som ska rädda Quibi?

Klockan tickar och batteriet dör i en ny thrillerserie producerad av Steven Soderbergh.
Streamingappen Quibi har kämpat i motvind sedan sin lansering under coronapandemins utbrott. Trots en del på förhand intressanta serier - som hedrats med 10 Emmy-nomineringar! - blev tjänsten inte den omedelbara succé man hoppats på.

Men de kämpar tappert och det ska Quibi ha cred för. Nyligen såg vi sköna actionkomedin "Die Hart" med Kevin Hart i huvudrollen, och snart kommer en ny lovande satsning med ingen mindre än Steven Soderbergh som producent.

"Wireless" följer en ung snubbe som kämpar för sin överlevnad sedan han kvaddat bilen i Coloradobergen. Tye Sheridan ("Ready Player One") spelar collegestudenten Andy som bara ville hinna fram till en nyårsfest... Kolla in trailern nedan:
 
 
Quibis unika gimmick är att man ska kunna se de korta avsnitten på små skärmar. Man kan när som helst vända mobilen och se händelserna ur ett annat utsnitt i stående bild. Detta används på ett lite annorlunda sätt i "Wireless"; håll mobilen vertikalt och du får se det Andy ser på sin mobilskärm.

Är "Wireless" då serien som ska rädda Quibi i höst? För tidigt att säga, men det är precis den typen av innehåll som tjänsten behöver för att locka in de kräsna ungdomarna. Med lite tur har de äntligen hittat en ny snackis. Vad tror ni?
| 4 september 2020 15:45 |