Die Hart 2020-

Die Hart poster

Synopsis

Kevin Hart spelar en fiktiv version av sig själv, där han gör allt för att förvandla sig till någon som kan axla huvudrollen i en stor actionfilm.
Ditt betyg
2.3 av 6 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Die Hart
Seriepremiär
20 juli 2020
Antal säsonger
2
Antal avsnitt
18
Avsnittslängd
Språk
Engelska
Land
USA
SÄSONG
1
2
SÄSONG 1
SÄSONG 2
01
The Recruit
2020-07-20
02
Man on Fire
2020-07-20
03
Wonder Woman
2020-07-20
04
Sex, Lies, and Videotape
2020-07-21
05
The Truman Show
2020-07-22
06
The Godfather
2020-07-23
07
The Great Escape
2020-07-24
08
Bad Boys
2020-07-27
09
Live Free or Die Hard
2020-07-28
10
True Lies
2020-07-29

Recensent

Annika Andersson

10 augusti 2020 | 14:15

Skön och skruvad actionkomedi

Kevin Hart och John Travolta är den otippade duon som lyser upp Quibis nya actionkomediserie med en skön, enkel, och lite vriden humor.
Jag måste erkänna att jag inte varit särskilt imponerad av Quibis utbud hittills, men nya serien “Die Hart” vänder definitivt kvalitetskurvan uppåt. Det korta 8-minutersformatet passar den här typen av lättsam actionkomedi perfekt. Där Harts tidigare filmer som “Night School” känts tunna efter en stunds tittande, eftersom skämten inte riktigt räckt till för att fylla ut en hel långfilm, räcker de mer än väl till när filmen delats upp i 10 lättsmälta småportioner.

Kevin Hart spelar en fiktiv version av sig själv som är trött på att vara Dwayne “The Rock” Johnsons eviga komedi-sidekick (vilket kan ses som en liten kommentar till facket afro-amerikanska män stoppats in i under så lång tid - alltid sidekicken, nummer två, den som blir skjuten först). Nej, Hart vill vara hjälten i en actionfilm!

Mirakulöst nog erbjuder den välrenommerade regissören Claude Van De Vales (Jean Reno) honom huvudrollen i sin kommande actionfilm - men bara om han genomför stenhård träning i en “actionhjälteskola" styrd av den tuffe tränaren Ron Wilcox (en otippat perfekt roll för John Travolta). Målet hägrar och Kevin går med på att blir student och lyda Ron, även om denne inte tycks gå att lita på helt - är kulorna verkligen bara lösa skott? Var röret han slogs ner med bara en prop, fast smällen gjorde honom medvetslös?  

Det blir en tuff start för Kevin, och inte ser det ut att bli bättre heller när nästa student Jordan King (Nathalie Emmanuel från “Game of Thrones”) anländer, en skådespelerska som också tränar för att bli actionhjälte men tycks klara alla prov så mycket bättre än Kevin… Vännen, managern och alumnen Josh Hartnett dyker upp då och då (också som en version av sig själv) men inte heller han tar Kevins misstankar om att allt inte är som det ska på allvar. Kevin måste själv gå till botten med vad det är som försiggår på skolan egentligen…

Hela ensemblen känns solid och komplementerar varandra fint, och det tycks som de har kul ihop på riktigt! Eftersom mycket av humorn kommer från fånerier, och på Kevins bekostnad, som när de skrattar åt det otänkbara i att Jordan skulle vara romantiskt intresserad av honom, blir det lite som att man skrattar mer åt att se dem ha roligt tillsammans än åt skämten i sig, som alltså inte är särkilt sofistikerade. Det blir nästan lite slapstickfars när Kevin får actionuppgifter han inte klarar av, och likaså när den galne Ron tornar upp sig över Kavin och spänner ögonen i honom. Travolta balanserar perfekt humorn med sin “badass”-karaktär - en rolltyp jag redan längtar efter att få se honom i igen.

“Die Hart” har en skön, enkel, opretentiös, och lite vriden humor som får mig att småle medan jag betar av serien under en kväll utomhus i hammocken, på mobilen som den är tänkt att ses. Tycker man om den här typen av lättsmält actionkomedi är den definitivt värd åtminstone en månads prenumeration på Quibi.
| 10 augusti 2020 14:15 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Die Hart
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu