Film

Skribent

Alexander Kardelo

20 september 2017 | 07:05

Trailerpremiär: Alicia Vikander är en stentuff Lara Croft i nya "Tomb Raider"

Actionäventyret kommer på bio i vår.
Svenskarna i Hollywood fortsätter att roffa åt sig spännande filmroller. Vi har sett Joel Kinnaman som RoboCop, Alexander Skarsgård som Tarzan och nu senast brorsan Bill Skarsgård som Pennywise i skräcksuccén "Det". Filmerna är kanske ojämna, men det är roligt att Hollywood satsar på nordiska stjärnor även för sina största franchiser.
 
I vår är det dags att möta Alicia Vikander som upptäckaren Lara Croft. Oscarsvinnaren följde upp "The Danish Girl" med en rad andra tårfyllda dramafilmer, men står nu inför sin första stora actionroll. Vi har precis fått in en rykande färsk trailer till "Tomb Raider":
 
 
- Jag vet inte hur många gånger jag såg ”Indiana Jones” när jag växte upp. Jag älskade ”Mumien”. Så att få kliva in i värld av äventyr… min bakgrund är som dansare, och jag har alltid velat ta ming an en extremt fysisk roll och förbereda mig inför egna stunts, berättade Vikander för IGN i morse.
 
Filmen ska presentera oss för en yngre och mer sårbar Lara Croft i början av sin "karriär" som äventyrare och gravplundrare. Trots att Vikander är ett par år äldre än Angelina Jolie när hon tog sig an rollen i "Lara Croft Tomb Raider" (2001), märks det att filmen går i en annan riktning. Helt i linje med senaste två spelen, som rebootade "Tomb Raider"-franchisen för en mer realistisk överlevnadshistoria. Skådespelerskan förklarar:
 
- Det är viktigt att vi går tillbaka till rötterna med vem Lara är, och hur blev hon en sådan ikonisk karaktär? Hon är extremt intelligent, snabb, tuff och kommer alltid upp på fötter igen. Hon har en stark viljekraft, och är en stark kvinnlig karaktär - det ville vi hedra. Jag tror att folk kommer känna igen detaljer från spelen, men vi vill också överraska publiken och ta med dem på ett riktigt äventyr.
 
 
För regin står norske Roar Uthaug, som imponerade häromåret med katastroffilmen "Vågen". "Tomb Raider" får världspremiär på bio den 16 mars 2018. 
 
Gillar ni den nya trailern? Tyck till i kommentarerna nedan.
| 20 september 2017 07:05 |