Film

Skribent

Alexander Dunerfors

22 november 2018 | 12:00

Håll i dig: nu kommer tonårsversionen av "Fifty Shades of Grey"

Kärleken till Harry Styles blev vägen till framgång för unga författaren Anna Todd. Nu ska hennes hajpade ungdomsroman "After" bli film under 2019.
Boken har kallats för ett internet-fenomen, och snart kommer filmen som lär få skolflickor världen över att gråta av lycka. Förbjuden kärlek och spirande unga känslor kolliderar i "After", vars första trailer doftar av "Twilight", "Fifty Shades" och tonårshormoner.
 
 
"After" släpptes år 2014 av en då 25-årig Anna Todd. Besatt av pojkbandet One Direction skapade hon en rollfigur baserad på Harry Styles, och blev snart den mest lästa författaren på plattformen Wattpad. Hon har sedan dess hyllats som "sin generations största litterära fenomen" av tidningen Cosmopolitan. Men böckerna har också fått sin beskärda del kritik för skildringen av ett osunt förhållande.

Handlingen i filmen följer 18-åriga collegestudenten Tessa, som har toppbetyg och en gullig pojkvän. Allt förändras den dag hon faller för den farligt snygge, men odräglige Hardin.
 
 
Tessa spelas av Josephine Langford ("Wish Upon"), lillsyrran till Katherine Langford från "Tretton skäl varför". Rollen som Hardin har gått till brittiske Hero Fiennes Tiffin, kanske mest känd för sitt lilla inhopp som en 11-årig Tom Riddle i "Harry Potter och Halvblodsprinsen". Hans morbröder är skådisarna Ralph och Joseph Fiennes. Regissör är långfilmsdebuterande Jenny Gage.
 
"After" får svensk biopremiär i april 2019.
| 22 november 2018 12:00 |