Klipp

Skribent

Viktor Jerner

3 juni 2017 | 16:00

Trailern till "Mordet på Orientexpressen" hånas på fullkomligt briljant vis

Någon har bestämt sig för att "rätta till" det skarpt kritiserade låtvalet i slutet av trailern, med hejdlöst roligt resultat.
För bara några dagar sedan landade den första trailern till Kenneth Branaghs stjärnspäckade Agatha Christie-adaption "Mordet på Orientexpressen". Många, inklusive mig själv, tyckte att den var grymt lovande på många plan och håller nu tummarna för att den inte är allt för underlägsen Sidney Lumets fenomenala version från 1974. Branagh är ett starkt kort i registolen och casten – med namn som Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Daisy Ridley, Judi Dench, Penelope Cruz och Willem Dafoe  – är helt makalös. 
 
Många var dock väldigt eniga om att man fick lite dålig smak i munnen mot slutet av trailern, då Hercule Poirots (spelad av Branagh själv) replik "I'm probably the greatest detective in the world" följs av Imagine Dragons låt "Believers". Jag tycker personligen inte att det är en dålig låt, men just i det här fallet är det så smärtsamt uppenbart att den är oerhört tonmässigt malplacerad och inte alls stämmer överens med atmosfären som präglar resten av trailern.
 
Youtube-användaren TeamQuabs bestämde sig för att ta saken i egna händer och har nu snickrat ihop ett klipp där han provar diverse avslutningar med låtar som är minst lika "passande" i sammanhanget, exempelvis "X Gon' Give it to Ya" av DMX och "Temperature" av Sean Paul. Njut av briljansen nedan:
 
 
Det är så gränslöst banalt det här, men vad gör det när skratten är så sköna? Förhoppningsvis kan det här nå fram till marknadsföringsavdelningen på 20th Century Fox på något vis, så att de kan göra lite vassare musikval nästa gång och inte snubbla så nära mållinjen som i det här fallet. 
 
"Mordet på Orientexpressen" har premiär på svensk bio den 24:e november. Är du taggad? 
| 3 juni 2017 16:00 |