Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

7 maj 2018 | 22:30

Trailern inför den andra säsongen av "Luke Cage" smärtar mig

Den andra säsongen av "Luke Cage" är nu endast en dryg månad bort - med sin premiär bekräftad till självaste midsommarafton, den 22 juni.
Det börjar bli dags för den andra säsongen av "Luke Cage" att släppas lös, tillsammans med en ny superskurk stark nog att utmana Cage.
 
Jag har faktiskt redan fått se hela den kommande säsongen - och det smärtar mig att ett embargo hindrar mig från att gå in mer i detalj kring vad jag egentligen tycker om den. En längre artikel om själva säsongen är däremot att vänta när vi närmar oss premiären.
 
Något som smärtar mig ännu mer är att höra Reg E. Catheys ("House of Cards", "The Wire") mörka, grova stämma i bakgrunden under en stor del av trailern. Cathey hann spela in ett gäng avsnitt som Cages pappa inför den andra säsongen, men skådespelaren gick tyvärr bort tidigare under året - blott 59 år gammal.
 
 
Trailern i sig målar upp premissen för den nya säsongen på ett smidigt sätt. "Luke Cage" har blivit lite av en lokalkändis, som Harlems officiella beskyddare. Men givetvis dyker det upp ett (eller flera) hot som kräver mer än hans skottsäkra hud och starka armar för att klå.
 
Vi välkomnar därför Bushmaster, skurken som är redo att göra livet surt för Cage och hans Harlem. Samtidigt som förra säsongens ännu levande skurkar, Mrs. Dillard och "Shades", vill se en drottning som Harlems beskyddare - inte en hjälte.
 
Kommer du att ge den nya säsongen av "Luke Cage" en chans? Kommentera gärna nedan!
| 7 maj 2018 22:30 |