Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

26 juni 2021 | 23:50

Trailer: Välkommen till svängiga "Schmigadoon!"

Apple TV+ har uppenbarligen bestämt sig för att ge oss en riktigt finstämd feel-good-sommar, med nya musikalparodin "Schmigadoon!".
Keegan-Michael Key och Cecily Strong spelar huvudkaraktärerna Josh och Melissa, som bestämmer sig för att försöka få liv i sitt förhållande genom en vandring i naturen. Inledningsvis lite som den svenska Netflix-filmen "Red Dot" från tidigare i år alltså. Men den här gången blir paret inte jagade av någon med ett lasersikte, utan hamnar istället i den magiska (?) musikalbyn Schmigadoon... och det går av någon anledning inte ta att sig därifrån utan att ha hittat sann kärlek först.
 
Utöver Key och Strong i huvudrollerna, så kommer vi även att få se skådespelare som Alan Cumming, Fred Armisen, Ariana DeBose, Jane Krakowski, Dove Cameron och Kristin Chenoweth ta ton framför kameran. 
 
Serien produceras av "Saturday Night Live"-skaparen Lorne Michaels men är skapad av Cinco Paul och Ken Daurio, som tidigare gjort "Dumma mej"-filmerna tillsammans. Paul har skrivit musiken till "Schmigadoon!" som både gör parodi på och samtidigt hyllar mängder av gamla musikalfilmer, medan vi dessutom alltså kommer att få lära oss vad sann kärlek verkligen är för något.
 
 
Det första avsnittet av "Schmigadoon!" släpps den 16 juli på Apple TV+. Den första säsongen kommer att bestå av totalt sex avsnitt.
 

Läs också: "The Prom"-gänget förklarar varför vi behöver musikaler just nu

 
Kommer du att ge "Schmigadoon!" en chans under sommaren? Kommentera gärna nedan!
| 26 juni 2021 23:50 |