Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

25 september 2019 | 22:30

Trailer: "Tunn is" blir actionfylld klimat-serie på C More

Den nya serien med Lena Endre, Bianca Kronlöf och Alexander Karim i huvudrollerna, får svensk premiär under våren 2020 på C More och TV4.
C More har under dagen presenterat en rad olika tv-nyheter kring sina satsningar under det kommande året, vi har redan rapporterat om både "Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet" och den nya "Hamilton"-serien. Men C More passade även på att presentera handlingen för den helt nya originalserien "Tunn is":
 
"Ett forskningsfartyg attackeras utanför Grönland samtidigt som arktiska rådet försöker att enas om ett avtal som förbjuder miljöskadlig oljeborrning i regionen. Bakom avtalet står Sveriges utrikesminister Elsa (Lena Endre), vars politiska rådgivare Viktor (Alexander Karim) befinner sig ombord på det attackerade fartyget. Attacken sätter Elsas avtal i gungning och hemma i Sverige startar en kamp mot klockan för Säpo-agenten Liv (Bianca Kronlöf) som är gravid med Viktors barn."
 
 
I huvudrollerna i "Tunn is" syns två Guldbaggebelönade skådespelare: Lena Endre ("Män som hatar kvinnor", "Wallander") i rollen som Sveriges utrikesminister Elsa och Bianca Kronlöf ("Svenskjävel", "Full patte") som Säpo-agenten Liv. I övriga roller syns bland andra Alexander Karim, Johannes Bah Kuhnke, Angunnguaq Larsen, Iben Dorner och Reine Brynolfsson.
 
- "Tunn is" är som fingret på pulsen av vår tid, vilket känns otroligt spännande och kul att ha fått jobba med. Det är en spännande serie med flera trådar: Dels den politiska kampen kring klimatförändringarna, dels min karaktärs kamp mot klockan för att rädda sin kidnappade man. Det är en viktig och spännande serie med hög puls och något som kommer att beröra alla - den oengagerade klimatförnekaren till den i allra högsta grad medvetna klimataktivisten, kommenterar Kronlöf.
 
 
"Tunn is" har regisserats av regissören Cecilie Mosli ("Frikänd", "Grey's Anatomy") och har spelats in under 2019. Manus har skrivits av Birkir Blær Ingólfsson och Jónas Margeir Ingólfsson. Serien väntas ha premiär på C More och TV4 under våren 2020. 
 

Läs också: Här är allt du behöver veta om C Mores nya "Ture Sventon"-serie

 
Kommer du att ge "Tunn is" en chans under våren nästa år? Kommentera gärna nedan!
| 25 september 2019 22:30 |