Trailer

Skribent

MovieZine

4 december 2022 | 12:00

Trailer: Toni Collette är "Mafia Mamma" i skruvad actionkomedi

Regissören Catherine Hardwicke är nästa vår aktuell med en ny actionkomedi, om en amerikansk förortsmamma som sadlar om till italiensk maffiaboss.
Efter ha tagit emot det sorgliga beskedet om sin farfars död, reser en medelålders kvinna till hans begravning i Italien, för att plötsligt få reda på att hennes släkting drev ett stort, kriminellt imperium. Utan mycket att säga till om får hon själv ta över verksamheten, vilket tvingar henne att anpassa sig till en ny, galen värld där alla är ute efter henne. 
 
Så lyder premissen för "Mafia Mamma", den nya filmen från Catherine Hardwicke (känd för bland annat "Tretton" och "Twilight"), som nu tar sig an en skruvad actionkomedi. Med "Mafia Mamma" fortsätter regissören på liknande spår som med "Miss Bala" från 2019, som också kretsade kring en kvinna som fick lära känna nya sidor av sig själv, efter att plötsligt ha kastats in i en våldsam tillvaro. 
 
Toni Collette ("Hereditary", "Knives Out") gör huvudrollen som Kristin, den amerikanska förortsmamman som sadlar om till tuff maffiaboss. Filmen blir skådespelarens andra samarbete med Hardwicke, efter 2015 års "Saknar dig redan". 
 
Se trailern till "Mafia Mamma" här: 
 
 
"Mafia Mamma" förväntas gå upp på biografer i USA den 14 april 2023. Något svenskt premiärdatum är inte bekräftat ännu. 
| 4 december 2022 12:00 |