Film

Skribent

Thomas Linnaeus

11 april 2023 | 17:00

Det här kan vara den läskigaste skräckfilmen hittills från A24

Bröderna Michael och Danny Philippou, som blivit stora på Youtube med klipp som blandar skräck med humor, kommer att långfilmsdebutera med skräckisen “Talk To Me” i juli.
Tvillingarna Michael och Danny Philippou, bakom Youtube-kanalen RackaRacka kommer att långfilmsdebutera med skräckisen “Talk To Me” i sommar. Här får vi följa en grupp vänner som får tag på en balsamerad hand - som råkar ha en koppling till den andliga världen.
 
 
I “Talk To Me” ser vi nykomlingen Sophie Wilde i huvudrollen. Här spelar hon Mia, och tillsammans med sina vänner använder de sig av handen i olika lekar. Partytricket är att när man använder sig av kroppsdelen tar en ande över kontrollen över människan som använder den. Tricket är att använda handen högst 90 sekunder - annars kanske anden stannar.
 
“Talk To Me” har i skrivande stund hisnande 97% på RottenTomatoes. Kritikern Rendy Jones skriver bland annat att: “Talk To Me” kan vara den första filmen som korrekt fångar Gen Z-tonåringarna, tack vare en rolig och empatisk skildring, vilket är svårt att göra eftersom tonåringar suger”.
 
Kristy Puchko är inne på samma linje, och skriver att: “Talk To Me” är en fruktansvärt läskigt skräckis, tack vare mäktiga skådespelarinsatser, läskig design, blod och smuts samt praktiska effekter - som kommer att få dig alldeles livrädd”.
 
På RackaRackas Youtubekanal har tvillingarna Philippou blivit stora tack vare sina videos som blandar skräck med humor. Bröderna har nästan 7 miljoner följare och över en miljard visningar på sina olika klipp totalt. Bröderna gör “Talk To Me” tillsammans med det australienska produktionsbolaget Causeway Films som tidigare producerat “The Babadook".
 
Amerikansk premiär för “Talk To Me” blir den 28 juli.
| 11 april 2023 17:00 |