Serie

Skribent

Josefine Krischausky

26 februari 2021 | 22:15

Trailer: Storslaget äventyr i Netflix-serien "Shadow and Bone"

Den romanbaserade fantasyserien får premiär i april.
Netflix har släppt en första trailer till sin kommande fantasyserie "Shadow and Bone", och det ser att bjudas på ett rejält äventyr. 
 
Handlingen tar med oss till en värld som håller på att slitas isär av ett krig, och där människorna hotas av övernaturliga varelser. Här möter vi den unga soldaten Alina, som inser att hon besitter krafter som kan bli hennes lands räddning. Hon får därefter lämna allt hon känner till bakom sig, för att träna tillsammans med en hel armé magiska soldater, vilket i sin tur kommer med nya faror och insikter.
 
Serien är baserad på flera romaner från den bästsäljande författaren Leigh Bardugo. Många av hennes verk utspelar sig i samma universum, och "Shadow and Bone" för samman berättelserna från "Grisha"-trilogin och duologin "Six of Crows". 
 
Skapare och manusförfattare för serien är den Oscarsnominerade Eric Heisserer, som tidigare har skrivit manus till filmer som "Arrival" och "Bird Box" . I rollerna ser vi bland annat Jessie Mei Li, Archie Renaux och Freddy Carter. 
 
Se trailern här nedan: 
 
 
"Shadow and Bone" har premiär på Netflix den 23 april. 
| 26 februari 2021 22:15 |