Skribent

Alexander Svensson

21 oktober 2023 | 14:00

Trailer: Sci-fi-thrillern "Beacon 23" följer fyrväktare i rymden

MGMs nya science-fiction serie med Lena Headey släpps i november.
“Beacon 23” är baserad på boken med samma namn av Hugh Howey (som även ligger bakom “Silo”, som blev TV-serie med Rebecca Fergusson tidigare i år). Den utspelar sig i en framtid där fyrtorn (beacons) blivit placerade i yttre rymden för att vägleda rymdskepp. En sådan beacon, och mannen som bemannar den, får oväntat besök av en skeppsbruten kvinna, som börjar nysta i hemligheterna på fyren.
 
Seriens huvudrollsinnehavare är ingen mindre än Lena Headey, mest känd för rollen som Cersei Lannister i “Game of Thrones”. Andra roller görs av bland andra Stephan James (“If Beal Street Could Talk”) och Stephen Root (“The Ballad of Buster Scruggs”).
 
Ursprungligen var det tänkt att AMC skulle sända serien, men efter nedskärningar så blev “Beacon 23” en serie utan ett hem, fram tills amerikanska bolaget MGM plockade upp den för sin streamingtjänst MGM+, där den har premiär den 12 november.
 
Här i Sverige finns möjlighet att se MGM-innehåll om man betalar extra hos Amazon Prime. Om det blir enda sättet för oss att se "Beacon 23" på, eller om den får en annan distributör i Sverige återstår att se.
 
Den färska trailern för “Beacon 23” hittar man här nedan:
 
| 21 oktober 2023 14:00 |