Serie

Skribent

Fredrik Adolvsson

13 december 2023 | 07:00

Trailer: "Sanningen" är årets sista stora svenska tv-premiär på TV4

En av två nya spännande serier med exakt samma titel - och den här är först ut.
MovieZine har tidigare skrivit om den inbyggda förvirringen när två serier med samma titel sänds samtidigt, i det här fallet en svensk deckare på TV4 och en brittisk kriminalare hos Netflix.
 
Den svenska "Sanningen" kan dock ha en fördel, tack vare sin tidigare premiär på juldagen för de som har TV4 Play+. Nyfiken på hur det kommer se ut? Då kollar du in trailern här:
 
 
"Sanningen" följer Siri Broman, spelad av Sofia Helin ("Bron"), som efter en personlig tragedi flyttar från Stockholm till Skåne och får jobb som chef för en Kalla fall-grupp. Hon hinner inte mer än börja sitt nya jobb innan ett makabert fynd görs i skogen.
 
Serien är skapad av Camilla Ahlgren, som också skrev "Bron", och förutom Helin har Hedda Stiernstedt ("Unga Sophie Bell", "Börje – The Journey of a Legend") en bärande roll.  
 
Enligt TV4 Play är "Sanningen" en serie som "utöver det klassiska mysteriet också handlar om systerskap, föräldraskap, skuld, sorg och hur man går vidare efter ett trauma. Vad händer när ett kallt fall plockas upp igen? Livet vänds upp och ner för en grupp människor och deras livsöden flätas samman. Vad var sanningen då, vad är sanningen nu – och vad blir konsekvenserna?"
 
"Sanningen" har alltså premiär den 25 december på TV4 Play+, och på TV4 den 7 januari.
| 13 december 2023 07:00 |