Trailer

Skribent

Alexander Kardelo

23 maj 2023 | 08:00

Trailerpremiär: Klassiska Spielberg-dramat blir musikal i vinterns nytappning

Steven Spielberg och Oprah Winfrey är ombord som producenter när gripande "Purpurfärgen" filmatiseras på nytt. Biopremiär i januari 2024.
Steven Spielbergs klassiska drama "Purpurfärgen" från 1985 har filmats på nytt. Eller, det rör sig rättare sagt om en nyadaption av Alice Walkers prisbelönta roman från 1982, som för övrigt också blev Broadway-musikal år 2005.
 
Inspirationerna hämtas mest från den sistnämnda när regissören Blitz Bazawule berättar om unga svarta kvinnors liv i Amerikanska Södern i början av 1900-talet. Här finns fattigdom och elände men också stora drömmar, kärlek och hopp.
 
I rollistan har han med sig en rad skönsjungande stjärnor som "Den lilla sjöjungfrun"-aktuella Halle Bailey och American Idol-vinnaren Fantasia Barrino. Men vi känner också igen Taraji P. Henson och Corey Hawkins, bland många andra.
 
Se den första trailern här:
 
 
Både Steven Spielberg och Oprah Winfrey är tillbaka, den här gången som producenter. Winfrey spelade rollen som Sofia i originalfilmen. Enligt EW.com utlovar hon "magisk realism, goda familjevärderingar och toppskådisar".
 
- "Purpurfärgen" från 1985 var det största och viktigaste som någonsin hänt mig, och så är det fortfarande. Nu gör vi en helt ny version som bara var möjlig tack vare den mest perfekta regissören.
 
"The Color Purple" får amerikansk biopremiär på juldagen 2023 och når Sverige den 19 januari 2024. Är detta nästa stora Oscarsfavorit?
| 23 maj 2023 08:00 |