Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

1 augusti 2019 | 17:45

Trailer, premiärdatum och en ytterligare "Tretton skäl varför"-säsong

Det är en stor dag för alla "Tretton skäl varför"-fans, Netflix har nämligen släppt en hel drös nyheter kring serien på en gång.
Vi rapporterade häromveckan om att Netflix hade valt, i samförstånd med seriens skapare, att klippa om självmordsscenen i den första säsongen. Nu har Netflix släppt en första trailer och synopsis inför den tredje säsongen, som både avslöjar att serien kommer att släppas den 23 augusti samt att den kommer att handla om mordet på Bryce Walker.
 
"Det är åtta månader sedan Tyler förhindrades från att begå en otänkbar handling under skoldansen Spring Fling. Clay, Tony, Jessica, Alex, Justin och Zach försöker tillsammans hitta ett sätt att axla bördan efter att ha mörklagt vad som egentligen hände, samtidigt som de hjälper Tyler att återhämta sig. När en kaotisk fotbollsmatch resulterar i att en spelare försvinner och Clay befinner sig under granskning av polisen, är det upp till en skarp outsider att styra gruppen genom en utredning som hotar att blotta deras djupaste hemligheter. Mycket står på spel i den tredje säsongen av "13 Reasons Why" där konsekvenserna av de mest välmenande handlingarna kan förändra ett liv för alltid."
 
THR rapporterar samtidigt att Netflix redan nu har lagt en beställning på en fjärde säsong, som kommer att bli seriens sista. Om den tredje säsongen slutar med en cliffhanger kan vi med andra ord vara lugna.
 
 
För den som vill kan man även besöka hemsidan whokilledbrycewalker.com och lämna in tips direkt till sheriffen i serien, genom förinspelade förhör där man själv får svara på frågor och styra handlingen (likt "Black Mirror: Bandersnatch"-filmen).
 
Kommer du att ge den tredje säsongen av "Tretton skäl varför" en chans? Vad tycker du om att den fjärde säsongen blir den sista? Kommentera gärna nedan!
| 1 augusti 2019 17:45 |