Film

Skribent

MovieZine

13 oktober 2020 | 15:00

Trailer: "Pinocchio" får biopremiär i december

Sagan om träpojken som blir levande har spelats in på nytt med Roberto Benigni i huvudrollen.
Nu är det klart för svensk biopremiär för "Pinocchio", Matteo Garrones familjefilm med Roberto Benigni ("Livet är underbart") i huvudrollen.

I denna nya live-action tolkning av den klassiska italienska sagan får vi återigen bekanta oss med träsnidaren Geppetto vars trädocka Pinocchio under magiska omständigheter väcks till liv. Den godtrogne Pinocchio blir lätt blir vilseledd, vilket för honom ut på en äventyrlig resa fylld av magiska varelser och fantastiska spektakel bland vänner och fiender. Drömmen om att bli en riktig pojke kan dock först förverkligas om han en gång för alla börjar lyssna till sin far.

Filmen är mer trogen till Carlo Collodis sagobok från 1881 än den version Walt Disney introducerade till världen på 40-talet. Med banbrytande teknik, häpnadsväckande specialeffekter och fantastiska italienska landskap återskapar Garrone ("Gomorra", "Tale of Tales") den världsberömda sagan om Pinocchio som vi aldrig sett den tidigare. Se trailern nedan:
 
 
Rollen som Geppetto spelas av den Oscarsbelönade skådespelaren Roberto Benigni (som en gång i tiden även spelat Pinocchio på film!) och titelrollen görs av det nya stjärnskottet Federico Ielapi.
 
"Pinocchio" går upp på svenska biodukar den 4 december.
| 13 oktober 2020 15:00 |