Film

Skribent

Jakob Åsell

1 augusti 2017 | 08:01

Trailer: Noomi Rapace spelar sju systrar i Netflix dystopiska sci-fi-thriller

Perfekt för er som inte kan få nog av Noomi.
Från Lisbeth Salander till Elizabeth Shaw i "Prometheus" och nu väntar något helt annat för vårt svenska stjärnskott, hela veckan lång.. Netflix presenterade precis en ny trailer till den dystopiska thrillern "What Happened to Monday" där vår egen Noomi Rapace spelare hela sju stycken identiska systrar, en för varje veckodag.
 
För regin står norrmannen Tommy Wirkola, känd för bland annat nazist-zombierullen "Död snö". Här har ni upplägget:
 
I en inte allt för avlägsen framtid där familjer tillåts ha max ett barn, på grund av överbefolkning, tvingas en syskonskara av sjulingar leva i en kurragömma-tillvaro för att undvika lagens långa arm och "the Child Allocation Bureau" ledda av den hårdhöre Nicolette Cayman (Glenn Close).
 
Systrarna lever sitt liv utifrån en  strikt familje-kalender för att överlista staten genom att turas om att anta samma, delade identitet: Karen Settman. Efter att ha uppfostrats av deras morfar (Willem Dafoe) som även döpt dem fantasifullt till - Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday, Friday, Saturday and Sunday, får de alla varsin veckodag då de kan lämna lägenheten. Allt detta fungerar tills en dag då Monday inte kommer hem!
 
Spana in trailern till "What Happened to Monday" här nedan:
 
 
"What Happened to Monday?" har premiär 18 augusti.
 
 
| 1 augusti 2017 08:01 |