COMIC-CON 2018

Skribent

Jonatan Blomberg

20 juli 2018 | 02:00

Trailer: "Nightflyers" tar oss med på en rymdresa vi sent ska glömma

Baserad på "Game of Thrones"-författaren George R.R. Martins skräckbok, tar vi oss ut på en rymdresa - där ond bråd död är så gott som garanterad.
Det är den amerikanska kabeltv-kanalen Syfy som har roffat åt sig rättigheterna till George R.R. Martins gamla rymdskräckis-bok, från en tid långt innan framgångarna med hans böcker som ligger till grund för HBO-serien "Game of Thrones".
 
Under årets Comic-Con i San Diego har vi nu äntligen fått en ordentlig chans att bedömma vad vi har att vänta oss av den serie som Martin själv har beskrivit som; "Det är en "hemsökt hus"-berättelse på ett rymdskepp... det är "Psycho" i rymden!".
 
 
I ett pressutskick från Netflix, som sitter på de internationella rättigheterna för serien, beskrivs handlingen i "Nightflyers" såhär:
 
"Nightflyers följer åtta rebelliska forskare och en inflytelserik tankeläsare som ger sig ut på en expedition mot utkanten av vårt solsystem med Nightlyer – ett rymdskepp med en liten, men tätt sammansluten besättning och en enslig kapten – med hopp om att få kontakt med utomjordiskt liv. När skrämmande och våldsamma händelser börjar äga rum börjar de dock istället ifrågasätta varandra och att överleva resan visar sig svårare än de alla trodde."
 
 
För oss som nyligen har sett Viaplay Original-serien "Rig 45" så finns det några uppenbara likheter i själva upplägget. Inte för att "Rig 45" på något sätt var först med att ha folk som vänder sig mot varandra - medan de befinner sig i ett utrymme utan möjlighet att fly. Jag blev personligen väldigt underhållen av hur Viaplay lyckades få ihop sin originalserie... och blir här därför ännu mer peppad av "Nightflyers" som dessutom kastar in en jakt på utomjordiskt liv och rymden, vilket är min favorittyp av sci-fi.
 
Den första säsongen av "Nightflyers" kommer att bestå av 10 avsnitt, som här i Sverige kommer att visas hos Netflix någon gång under 2019.
 
Kommer du att ge George R.R. Martins "Nightflyers" en chans nästa år? Kommentera gärna nedan!
| 20 juli 2018 02:00 |