Film

Skribent

Josefine Krischausky

5 april 2021 | 20:35

Trailer: Mycket spänning i datorskärms-thrillern "Profile"

"Searching"-producentens nya film följer en brittisk journalist som via sociala medier försöker infiltrera en terrorgrupp.
Konceptet med filmer som utspelar sig helt via datorskärmar har fortsatt att växa i popularitet, med filmer som "Unfriended", fjolårets Zoom-skräckis "Host" och den hyllade thrillern "Searching". Medan vi väntar på uppföljaren till den sistnämnda, så kommer nu producenten Timur Bekmambetovs film "Profile", en till synes mycket fängslande thriller i samma stil. 
 
"Profile" följer en brittisk undercover-journalist, som via olika sociala medier försöker infiltrera och avslöja en terrorgrupp, genom att söka sig extra nära en av medlemmarna. Men frågan är om hon ska klara av att hålla sig på ett säkert avstånd, utan att bli indragen på en personlig, och kanske livshotande nivå. 
 
Handlingen baseras på en verklig historia, som tidigare har berättats i romanen "In the Skin of a Jihadist", av den franska journalisten Anna Érelle. I de centrala rollerna syns Valene Kane ("Rogue One: A Star Wars Story" och Shazad Latif ("Star Trek: Discovery").
 
Spana in den spänningsfyllda trailern här nedan:
 
 
"Profile" premiärvisades på filmfestivalen i Berlin redan 2018, och får biopremiär i USA den 14 maj i år. När vi får de sen i Sverige är oklart i nuläget. 
| 5 april 2021 20:35 |