Film

Skribent

Alexander Svensson

27 november 2023 | 18:50

Trailer: Mirakulöst överlevnadsdrama i spanska Oscarsbidraget "Snöns brödraskap"

J.A. Bayona regisserar filmen om flygkraschen i Anderna som beskrivits som både en katastrof och ett mirakel.
Oscarssäsongen är nästan här, och med den kommer de internationella bidragen. En av årets mest spännande titlar är spanska “Snöns brödraskap” (på engelska “Society of the Snow” och den spanska originaltiteln är “La sociedad de la nieve”). Filmen berättar den mirakulösa sanna historien om de överlevande från flygkraschen i Anderna 1972, och baseras på boken av samma namn av Pablo Vierci.
 
Regisserar gör J.A. Bayona, som har blivit ett stort namn i Hollywood med projekt som “Barnhemmet”, “Jurassic World: Fallen Kingdom” och “Lord of the Rings: The Rings of Power” på CVt. Istället för att anställa etablerade skådespelare har han främst valt att satsa på namn så okända att de inte ens har Wikipedia-sidor. Av trailern att döma var det ett bra val: samtliga verkar oerhört övertygande i det material vi får se.
 
Om flygkraschen i Anderna ringer en klocka så kan det bero på att den har varit föremål för filmatisering tidigare: 1993 regisserade Frank Marshall filmen “Alive” om olyckan med Ethan Hawke i huvudrollen.
 
“Snöns brödraskap” hade premiär på filmfestivalen i Venedig, och kom hem med fina omdömen från kritiker. I Sverige kommer vi att kunna se den på Netflix från och med den 4 januari. Trailern ser du här nedan:
 
| 27 november 2023 18:50 |