Film

Skribent

Melody Sasha Ohlsson

7 oktober 2023 | 09:15

Trailerpremiär: "It's a Wonderful Knife" är skräck med julkänsla

Det ser ut att bli en blodröd jul i år. Producenterna bakom "Black Christmas" fortsätter på samma tema med en jul som är allt annat än underbar.
I "It's a Wonderful Knife" får vi följa den unga kvinnan Winnie som under en decembernatt gör en önskan under norrskenets ljus: att hon aldrig funnits. Vad hon trodde var en oskyldig tanke om hur mycket bättre hennes omgivnings liv skulle vara utan henne visar sig bli verklighet när hon upptäcker att hennes önskan blivit sanning - och inte bara det, en hänsynslös seriemördare är på lös fot i Winnies lilla hemstad.
 
Den enda som verkar inse sanningen om mördaren och kunna stoppa fler oskyldiga från att dö är just Winnie men hur ska hon få någon att lyssna på henne när ingen minns hennes existens?
 
"It's a Wonderful Knife" är en skräckfilm som enligt trailern bjuder på både en stor dos humor och julkänsla. Den är producerad av samma personer som ligger bakom skräckparodin "Freaky" med Vince Vaugn från 2020, som var inspirerad av komedin "Freaky Friday".
 
"It's a Wonderful Knife" i sin tur har, som det går att höra på namnet eller känna igen vid synen av änglar i trailern, lånat inspiration från James Stewarts julklassiker "Livet är underbart" (1946) men även från tidigare skräckparodier som "Happy Death Day”.
 
 
I huvudrollerna i "It's a Wonderful Knife" syns Jane Widdop från "Yellowjackets", Joel McHale känd från "Community" och Justin Long som senast dök upp i "Barbarian". Filmen har premiär den 10 november i USA.
| 7 oktober 2023 09:15 |