Film

Skribent

Alexander Svensson

25 januari 2024 | 16:38

Trailer: Jake Gyllenhaal gör remake av 80-talsklassiker - men regissören bojkottar premiären

"Road House" ska premiärvisas på SXSW filmfestival, men regissör Doug Liman har valt att bojkotta.
Filmen “Road House” med Patrick Swayze släpptes 1989, och blev kanske ingen enorm biosuccé. Men filmen har levt kvar i det kulturella minnet, och därmed blir det nu en remake, med ingen mindre än Jake Gyllenhaal i huvudrollen, och nu är trailern här.
 
“Road House” handlar om en avdankad UFC-fighter (Gyllenhaal) som får jobb som dörrvakt på en liten vägkrog som han så småningom får försvara mot diverse dryga typer som vill ha tag i marken den ligger på.
 
Utöver Jake Gyllenhaal så får vi också se Daniela Melchior (“The Suicide Squad”), Jessica Williams (“Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore”), Billy Magnussen (“No Time to Die”) och forna UFC-fightern Conor McGregor som för första gången skådespelar i en film.
 
Conor McGregor vs Jake Gyllenhaal - blir det tidernas fight?
 
Regisserar “Road House” gör Doug Liman, som tidigare bland annat gjort “Edge of Tomorrow” och “The Bourne Identity”. Liman kommer dock att bojkotta premiärvisningen av “Road House” på SXSW filmfestival, då han är sur på Amazon, som valt att släppa filmen direkt på streaming och inte satsa på en biopremiär. Liman har gjort ett uttalande via Deadline, där han bland annat skriver:
 
- I motsats till vad de säger offentligt så har Amazon inget intresse av att stötta biografer. Amazon kommer att streama “Road House” exklusivt på Amazon Prime. Amazon bad mig och filmcommunityn att lita på dem och deras offentliga uttalanden om att stötta biografer, och sen vände de kappan och använder “Road House” för att sälja vattenkranar.
 
Liman säger i samma uttalande att “Road House” kan vara hans bästa film, vilket med tanke på hans CV lär säga en hel del, om det nu stämmer. “Road House” har premiär på Amazon Prime den 21 mars. En biopremiär är som sagt inte att vänta. Trailern kan ses nedan:
 
| 25 januari 2024 16:38 |