Film

Skribent

Thomas Linnaeus

17 maj 2023 | 20:01

Trailer: "Rogue One"-regissören gör läcker action om det stora kriget mot AI

Gareth Edwards är tillbaka efter “Rogue One” med actionfilmen “The Creator”, där människan krigar mot artificiell intelligens
I september är "Rogue One”-regissören Gareth Edwards tillbaka med en postapokalyptisk actionfilm. “The Creator” är titeln och här har Edwards tagit vara på den senaste trenden i techvärlden - artificiell intelligens, och här för fenomenet krig mot mänskligheten.
 
 
Här får vi se fina actionladdade klipp ackompanjerade till Aerosmiths “Dream On”. John David Washington (“Tenet”) spelar huvudrollen, och här blir han anlitad för att hitta skaparen bakom den våldsamma AI:n, som går under aliaset The Creator.
 
Gareth Edwards är väl bevandrad inom både actiongenren och science fiction-filmer. Förutom “Rogue One” har han även gjort “Godzilla” från 2014 och skräckfilmen “Monsters” från 2010.
 
Filmer och serier om artificiell intelligens är minst sagt hett nu. Dels har vi “Mrs. Davis” på HBO Max - där en nunna måste förgöra en AI. Sedan har vi Sam Worthingtons kommande “Simulant” där AI-robotar blivit självständiga. En annan film är “The Artifice Girl” där en avancerad AI skapas för att jaga pedofiler på nätet.
 
Förhoppning försvinner inte “The Creator” i djungeln av alla AI-projekt som är på gång just nu. Amerikansk premiär för filmen blir den 29 september.
| 17 maj 2023 20:01 |