Film

Skribent

Alexander Svensson

19 mars 2024 | 17:30

Trailer: "Furiosa" lägger gasen i botten i ett vansinnigt actionspektakel

George Miller bjuder på en ny titt på den efterlängtade spinoffen till hyllade "Fury Road".
Nio år efter att George Miller fick världen att tappa hakan med galen non-stop-action i “Mad Max: Fury Road” återvänder han till den fordonstäta ödemarken för en ny högoktanig actionrulle. Det är “Furiosa”, en prequel-spinoff med fokus på karaktären med samma namn. 
 
“Furiosa: A Mad Max Saga” som filmens fullständiga och onödigt långa titel är, handlar om en ung Furiosa som hamnar mitt i en konflikt mellan två postapokalyptiska krigsherrar: Immortan Joe, skurken i “Fury Road”, och den urflippade Dementus. Medan de försöker sopa mattan med varandra så måste Furiosa försöka överleva bäst hon kan. 
 
Thor, fast om han var galen, levde i en postapokalytisk ödemark och hade en nallebjörn istället för hammare.
 
Anya Taylor-Joy (“Queen’s Gambit”) tar över rollen som Furiosa efter Charlize Theron, som spelade henne i “Fury Road”. I rollen som Dementus hittar vi en Chris Hemsworth som tar ut svängarna. I övriga roller ser vi bland andra Tom Burke, Lachy Hulme, Nathan Jones och Angus Sampson. 79-årige George Miller sitter återigen i registolen. 
 
Självklart är även actionsekvenser oerhört viktiga i en film som “Furiosa”, men där behöver vi nog inte vara oroliga. Den sprillans nya trailern utlovar gott om nervkittlande actionspektakel och kaotiska biljakter. Se själva nedan:
 
“Furiosa: A Mad Max Saga” har biopremiär den 24 maj.
 
| 19 mars 2024 17:30 |