Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

22 juli 2018 | 09:35

Trailer: En första längre titt på Matt Groenings "Disenchantment"

"The Simpsons" och "Futurama"-skaparen Matt Groenings nya tv-serie låter oss utforska den medeltida drömvärlden Dreamland - tillsammans med prinsessan Bean.
Matt Groenings tidigare skapelser har utforskat både vår nutid och framtid - men med "Disenchantment" beger vi oss istället tillbaka till en animerad medeltid. Med den alkoholiserade prinsessan Bean i fokus, en kvinna som inte är rädd att säga och göra vad hon själv vill - i en värld där allt bestäms åt henne.
 
Hade det inte varit för faktumet att Groening var involverad tror jag inte att min pepp hade varit särskilt hög. Upplägget känns inte särskilt nytt, utan snarare ganska förutsägbart. Men kombinationen Netflix, kända för att låta sina skapare får relativt fria tyglar att berätta sina berättelser, och Groening som under 30 års tid lyckats kommentera vår samtid från det mer slutna tv-huset Fox.
 
Det ska faktiskt bli spännande, och kanske även avslöjande, att se var Groening väljer att ta oss med sin första animerade säsong hos Netflix.
 
 
Hela den första säsongen av "Disenchantment" släpps den 17 augusti hos Netflix.
 
Kommer du att ge Matt Groenings medeltida "Simpsons"-serie en chans? Kommentera gärna nedan!
| 22 juli 2018 09:35 |