EXKLUSIVT

Skribent

Jonatan Blomberg

23 april 2018 | 09:00

Trailer: Den postapokalyptiska mardrömmen kommer med "The Rain"

Vad du än gör, nudda inte vattnet i den kommande Netflix-serien "The Rain". Se den nya trailern först här på MovieZine!
Den nya postapokalyptiska tv-serien "The Rain" har varit efterlängtad sedan länge, som den första danska Netflix Original-serien. Att vi dessutom får se svenska Alba August ("Jordskott", "Unga Astrid") i en av huvudrollerna gör givetvis inte att peppen blir mindre.
 
Mest spännande känns däremot faktumet att "The Rain" (baserat på trailern) verkar lyckas blanda vanliga postapokalyptiska teman à la "The Walking Dead", med en tydlig sci-fi-aktig och nästan futuristisk vinkel - tack vare den högteknologiska bunkern, som syskonen spenderar sin sexåriga flykt från världen i. 
 
 
Jag har redan fått ta del av de tre inledande avsnitten av "The Rain". På grund av ett embargo kan jag däremot inte gå in i detalj kring vad jag tycker om själva serien. Men. Om det är en sak jag verkligen uppskattar, så är det när en trailer endast lyfter fram delar ur de första avsnitten - så man som tittare inte har en aning om vad som kommer att hända en bit in på säsongen. Det är precis vad som händer i den effektiva trailern här ovan.
 
I några av rollerna framför kameran får vi utöver Alba August bland andra även se Mikkel Boe Følsgaard, Lucas Lynggaard Tønnesen, Lars Simonsen, Iben Hjejle, Angela Bundalovic, Sonny Lindberg, Jessica Dinnage, Lukas Løkken och Johannes Kuhnke.
 
Den första säsongen består av totalt åtta avsnitt, som får global premiär hos Netflix den 4 maj.
 
Kommer du att ge den danska originalserien en chans i början av maj? Kommentera gärna nedan!
| 23 april 2018 09:00 |