Film

Skribent

Alexander Kardelo

17 september 2021 | 01:00

Trailerpremiär: Välkommen in i Guillermo del Toros "Nightmare Alley"

Bradley Cooper och Cate Blanchett medverkar i Guillermo del Toros noir-thriller.
En rad vackra människor, 40-talskostymer och spännande cirkusmiljöer står i fokus i teasern från Guillermo del Toros nya film, "Nightmare Alley". Här väntar en barnförbjuden noir-thriller baserad på William Lindsay Greshams roman, tidigare filmad som "Mardrömsgränden" (1947).
 
Kolla in teaser-trailern här:
 
 
Med en sådan titel skapas kanske vissa förväntningar, men förvänta dig ingen skräckfilm. Regissören berättar för Vanity Fair att han är medveten om att folk kan få fel uppfattning:

- Risken finns. Det har hänt mig förr med "Crimson Peak", där folk förväntade sig skräck. Jag visste att det var en gotisk romans men det är svårt att få ut budskapet. Men ja, den här har inga övernaturliga element. Den utspelar sig helt och hållet i verkliga världen. Det är en annorlunda film mot mina tidigare, men jag förstår om titeln och mitt namn skapar vissa intryck.
 
 
Filmen handlar om Stan Carlisle (Bradley Cooper), en bedragare med talang för att manipulera folk, som slår sig samman med Dr. Lilith Ritter (Cate Blanchett), en psykiater som är ännu farligare än han.

I den stjärntäta ensemblen finns också Willem Dafoe, Toni Collette, Richard Jenkins, Ron Perlman, Rooney Mara, Holt McCallany, Clifton Collins Jr., Tim Blake Nelson, David Strathairn och Mary Steenburgen. Vanity Fair har släppt de första bilderna.
 
Large 1ade15a654cdd605d1e48918183a4c76 festival preview nightmare alley 03c 1024x682
 
"Nightmare Alley" får amerikansk premiär i december.
| 17 september 2021 01:00 |