Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

1 maj 2018 | 09:00

Trailer: Banden i "Tretton skäl varför" var bara början

"Tretton skäl varför" blev förra årets mest överraskande succé hos Netflix. Enligt den nya trailern är serien tillbaka med säsong 2 om knappt tre veckor.
Snart är en av Netflix mest uppskattade och omtalade originalserier tillbaka. Den 18 maj fortsätter dramat på Liberty High, där de unga karaktärerna måste leva med sin klasskamrat Hannahs självmord.
 
Den första säsongen av "Tretton skäl varför" berättas genom bandinspelningar från Hannah, en tonårig tjej som tog sitt liv efter en serie brutala händelser i skolan. I den andra säsongen får vi se hur hennes klasskamrater hanterar sorgen, samtidigt som skolan står inför ett åtal. Clay och hans vänner upptäcker en serie polaroid-bilder som döljer en chockerande sanning.
 
 
Seriens skapare Brian Yorkey berättade under en pressträff i april hur säsong 2 går bortom boken:
 
- Avsnitt 13 var traumatiskt för många av oss, och att förlora Hannah var ett trauma för de här ungdomarna. Precis som dem vill vi följa känslorna och se vad som händer härnäst. Hur går man vidare? När man pratar om att återhämta sig förminskar det inte tragedin i det som inträffade, men förhoppningsvis hjälper det oss att förstå hur man går vidare efter en stor sorg.
 
"Tretton skäl varför" är tillbaka med nya avsnitt den 18 maj.
| 1 maj 2018 09:00 |