Film

Skribent

Alexander Svensson

12 februari 2024 | 02:00

Trailer: All makt åt aporna i "Kingdom of the Planet of the Apes"

Aporna har blivit herrarna på täppan i nästa del i filmserien om primaters samhällsbyggande ambitioner.
Det är äntligen dags att återvända till Apornas Planet! Franchisen har legat i dvala sedan “War for the Planet of the Apes” 2017, men nu är det dags för storslagen comeback i “Kingdom of the Planet of the Apes”.
 
Flera generationer har gått sedan aphjälten Caesars dagar, och aporna har nu full kontroll. De lever i organiserade samhällen under en diktator och klurar på hur tusan flygplan och kommunikationsteknik kan tänkas fungera. Människan har å sin sida förfallit och reducerats till jaktbyte åt aporna. Men ett oväntat möte mellan chimpansen Noa (Owen Teague från “IT”) och människan Mae (Freya Allan, “The Witcher”), leder till att att tings ordning riskerar att kastas omkull.
 
Freya Allan har har bytt ut Henry Cavill mot ett par apor. 
 
Utöver Teague och Allan så ser vi bland annat Kevin Durand (“Vikings”), Peter Macon (“The Orville”) och William H. Macy (“Fargo”). Regisserar gör Wes Ball (“The Maze Runner”).
 
“Kingdom of the Planet of the Apes” ser ut att bjuda på ett actionfyllt, tänkvärt och framförallt hejdlöst snyggt äventyr i samma anda som den Andy Serkis-ledda trilogin. Premiären är satt till 10 maj. Den sprillans nya trailern kan ses nedan.
 
| 12 februari 2024 02:00 |