Serie

Skribent

Alexander Kardelo

28 februari 2018 | 09:00

Totalt 700 Netflix-original i slutet av 2018

Streamingjätten tänker inte spara in på originalinnehåll under det kommande året.
Netflix planerar att spendera 8 miljarder dollar på originalfilmer och -serier under året 2018. Enligt deras ekonomichef David Wells kommer antalet egna produktioner att hamna runt 700 i slutet av året, skriver Variety. Det inkluderar det innehåll som redan finns ute på Netflix.

- Vi fortsätter att lägga till innehåll. Det funkar, det skapar tillväxt, säger Wells.

Bland de 700 egna filmerna och serierna är ungefär 80 st icke-amerikanska produktioner. Bland annat släpptes tyska thrillerserien ”Dark” under vintern.

- Folk bryr sig inte om var historierna kommer ifrån. Vi vill ha det bästa innehållet. Vi behöver inte nödvändigtvis producera det själva.
 
Det framgår inte ur Varietys artikel om siffran 700 gäller riktiga Netflix Originals, eller även inköpta serier som visas på en annan kanal i hemlandet. ”Star Trek: Discovery” och ”Riverdale” hör till serier som lite missvisande stämplas som ett ”Netflix-original” utanför USA. Svenska ”Bonusfamiljen” från SVT är också en sådan serie, när den streamas ut i övriga världen.
 
 
Netflix närmar sig just nu 120 miljoner medlemmar världen över, men man sneglar på de övriga som ännu inte har skaffat ett konto. Det finns runt 700 miljoner bredbands-användare i världen, Kina borträknat, skriver Variety. Wells kommenterar:

- Det finns fler icke-medlemmar än medlemmar, där har vi vår chans.

Netflix storsatsar, men har också mycket att ta igen. Enligt rapporter från förra sommaren har streamingjätten skulder på 20 miljarder dollar. Att skapa originalserier och köpa in filmer i den här takten är en långsiktig strategi för att bli störst på marknaden, och locka in nya medlemmar.
 
På senare tid har man lockat till sig filmskapare och tv-producenter som Luc Besson, Matt Reeves och Ryan Murphy, och överraskat filmvärlden med premiärer som "The Cloverfield Paradox".
 
Prenumererar ni på Netflix? Varför/varför inte? Kommentera gärna.
| 28 februari 2018 09:00 |