Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

17 maj 2022 | 22:00

"Toppen" blir Prime Videos första svenska originalserie

Den nya tv-serien med Robert Gustafsson i en av huvudrollerna har redan börjat spelas in i Stockholm, med en förväntat premiär innan årets slut.
För lite drygt ett år sedan berättade streamingtjänsten Prime Video att man planerade att öka sin närvaro i Norden. Nu kan vi avslöja att det inte bara gällde en uppdatering av svenska undertexter på sina redan befintliga titlar, utan även en satsning på lokala originalserier. 
 
Den första svenska originalserien från Prime Video kommer att bli den politiska satir-serien "Toppen", en komedi med Robert Gustafsson, Sissela Benn och Klara Hodell Risberg i huvudrollerna. Handlingen kretsar kring pressekreteraren Lisa som jobbar för Välfärdsdepartementet och dagligen tvingas försöka få den egenkära ministern Roxanne att prestera på topp och hålla henne glad för kamerorna. Men när det styrande socialistiska partiets (Demokratiska Samlingspartiet) valgeneral plötsligt bestämmer sig för att göra Roxanne till frontfiguren i årets val, så påbörjas en mödosam resa mot toppen.
 
- Vi är glada över att samarbeta med det talangfulla teamet på FLX för att producera den första nordiska Amazon Original-serien. Vi har en ambitiös plan att leverera det bästa lokala innehållet till vår nordiska publik och dagens tillkännagivande understryker vårt engagemang och vår investering i regionen, säger Georgia Brown, head of European Originals, Amazon Studios. 
 
Robert Gustafsson, Sissela Benn, Klara Hodell Risberg och regissör Sara Haag. Foto: Ulrika Malm
 
Inspelningarna har redan dragit igång i Stockholm och under den första säsongen kommer vi även att få se skådespelarna Eric Stern, Daniel Hallberg, Christopher Wollter och Leif Andrée dyka upp framför kameran. "Toppen" kommer att bestå av totalt sex avsnitt á 30 minuter. Serien är skriven av Adrian Boberg, Jessica Ericstam och Sara Haag, där Haag även kommer att stå för regin av samtliga avsnitt. Amazon Studios och FLX producerar serien tillsammans, med Anna Carlsten ombord som producent.
 
"Toppen" får premiär i Norden och 240 länder världen över under hösten 2022. 
 
Vad tycker du om att Prime Video ger sig in i leken med svenska originalproduktioner? Kommentera gärna nedan!
| 17 maj 2022 22:00 |