Spel

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

15 juli 2016 | 12:00

Topp-5 sjukaste saker som har hänt för att folk spelar "Pokémon Go"

Hittills...
Det är omöjligt att inte ha lagt märke till världens besatthet av det nya mobilspelet "Pokémon Go", som har gått om både Tinder, Twitter och SnapChat i popularitet och räddat Nintendo på bara en vecka. Men det är inte det enda galna som har hänt i samband med världsfenomenet. Här listar vi de 5 sjukaste saker som har hänt för att folk spelar "Pokémon Go", alltifrån mystiska döda kroppar till president-rivaliteter!

5. Två män gick ut för ett stup

För de som inte har ryckts med i Pokémon-vågen kan det tyckas ofattbart hur två spelare blir så exalterade över en Pokémon på en bergsvägg att de båda väljer att ignorera stängsel och varninsskyltar för att klättra ner för ett stup för att fånga en, men det är precis vad två killar i San Diego gjorde, enligt NBC San Diego. De föll 15 repsektive 27 meter nerför ett stup och fick köras till sjukhus. Det är oklart hur deras tillstånd ligger till och om de lyckades fånga sin Pokémon.

4. Flickvän avslöjade otrogen pojkvän

Inuti spelet kan du se var du fångade varje Pokémon någonstans. När Evan från New York besökte sin ex-flickväns bostad och var otrogen mot sin nya flickvän, tog han inte spelets GPS-funktioner i beräkning. Han visade flickvännen sin samling av Pokémon i spelet och när hon tittade igenom dem upptäckte hon att han hade besökt ex-flickvännens område upprepade gånger. Han erkände otroheten och nu har det gjort slut, enligt New York Post.

3. Beväpnade rånare utnyttjar Pokéstops

Pokéstops finns överallt i spelet, men vissa platser blir populära att lägga så kallade "Lure Modules" på, som fungerar som lockbete och gör att Pokémon dras till Pokéstoppet. Dessa drar folk så gott som dygnet runt och vid de mer avlägsna stoppen har enligt Motherboard beväpnade rånare börjat dyka upp för att stjäla spelarnas mobiltelefoner. 

2. Två försvunna lik och en halvdöd man har hittats

Förra veckan hittade en tonåring från Wyoming ett drunknat lik när hon gick längre bort längs en flod än vad folk vanligtvis gör där hon bor. Hon berättar för KTVQ att hon istället för att hitta den Pokémon hon hade sett fanns i närheten, upptäckte liket och ringde polisen.

En annan död kropp hittades idag i en flod i New Hampshire, rapporterar 7 News i Boston. Liksom den förra kroppen är det oklart hur männen dog och om det kan ha varit genom att de ramlat medan har spelat "Pokémon Go". Floden ligger alldeles intill ett populärt Pokéstop i Boston och har därför fler besökare där dagligen än före spelets släpp.

En gladare nyhet är dock att två spelare i Massachusetts var ute och jagade en Pikachu vid en basketplan, när de upptäckte att en man satt orörlig vid bänkarna. De ringde ambulansen och det visade sig att mannen hade tagit en överdos av droger, men kunde räddas på sjukhuset tack vare att Pokémontränarna hade upptäckt mannen i tid.

1. Hillary Clinton och Donald Trump har tagit kampen om Amerika till "Pokémon Go"

Man vet att världen har fått Pokémania när ett mobilspel blir del av politikernas krigsföring i valet. Som presidentkandidat i ett av världens mäktigaste länder söker sig nu Hillary Clinton till Pokémontränarna för röster. På lördag håller hon ett offentligt evenemang vid ett Pokéstop och ett PokéGym, där de lägger ut en Lure Module, som är ett slags lockbete man kan köpa för riktiga pengar i spelet, vilken läggs på ett Pokéstop och gör det populärt för spelare att gå dit för att hitta många Pokémon på en och samma plats.

- Kom till oss i Madison Park, där vi sätter upp en Lure Module, fånga gratis Pokémon och utmana varandra medan du registrerar väljare och lär dig mer om Hillary Clinton! Barn är välkomna också, skriver Clintons hemsida.

Donald Trump säger till Washington Examiner att han gärna hade spelat Pokémon om han hade tid. Trots det har han tid att sätta ihop ett kort "Pokémon Go"-baserat videopklipp där han gör narr av sin motståndare Clinton, som han sprider på sin officiella Facebook-sida.


Man kan undra vart världen är på väg. Missförstå mig inte: mitt liv kretsar kring att bli allra bäst och bygga upp ett lag, men när världens topp-politiker försöker fånga alla väljare med Pokémon, är det värt att toppa en lista över vad "Pokémon Go" har gjort med samhället på bara en vecka. 

Det finns inget officiellt release-datum för Sverige, men ryktena säger att det bör ske i helgen. Träna säkert!
| 15 juli 2016 12:00 |