Film

Skribent

Scott Ginyard

11 juli 2015 | 14:00

Topp 5: Amy Schumer-sketcher

Se några av Amy Schumers roligaste och knäppaste sketcher från "Inside Amy Schumer".
Med en historia av att våga testa gränserna för komedi på TV har Comedy Central med serier som "Chapelle's Show", "South Park" och "Key & Peele" bjudit på många skratt och kontroverser genom åren. En av deras populäraste serier just nu är "Inside Amy Schumer" - en sketchserie med komikern Amy Schumer i huvudrollen. Schumer skämtar fritt och vilt om allt från sex, könsroller, media och mycket mer. Det är vågat, fräckt, fult, kontroversiellt och riktigt roligt. 

Här är fem sketcher från "Inside Amy Schumer" som bjuder på skratt. 

Football Town Nights

Amy Schumer slår flertal slag under bältet mot den macho-aura och kvinnonedsättande stämning som existerar inom amerikansk fotboll i den här sketchen om en coach som implementerar en ny regel i sitt fotbollslag. Schumer spelar coachens fru som ständigt dricker vin och är småfull. Sketchen skämtar också med "Friday Night Lights" genom både visuella och tematiska likheter. 


Abusive Couple

Amy har samlat sina vänner för att försöka stödja henne med sin komplicerade relation med sin pojkvän. Paret bråkar jämnt och ständigt men till vännernas överraskning är förolämpningarna och bråken väldigt "snälla" och rent ut sagt lama. Briljant sketch med oväntat slut.


Workout Instructor

Amy spelar en fitness-tränare som försöker peppa sina kvinnliga klienter med lite tuff jargong. Men tränarens hårda och snuskiga kommentarer faller inte alla i smaken... förutom några.


Last F**kable Day 

I den här stjärnfyllda sketchen råkar Amy stöta på Julia-Louis Dreyfus, Tina Fey och Patricia Arquette när hon är ute och joggar. De tre Hollywood-stjärnorna har dukat upp bord med mat och fika för att fira att Dreyfus har passerat sista dagen hon kan spela in sexscener i film. Aktuell och rolig sketch som kritiserar det ojämställda Hollywood. 


Princess Amy

Amy spelar en fattig kvinna som en dag plötsligt får veta att hon ska bli prinsessa. Hon fylls av förväntningar och lycka, men det visar sig snabbt att livet som prinsessa på medeltiden inte är som i sagorna. Särskilt inte eftersom hon är tvungen att gifta sig med sin kusin.


och sist men inte minst...

Lyssna på vad Amy har att säga om att prata på bio annars kan det gå riktigt illa!


Amy Schumer är aktuell med komedin "Trainwreck" med Bill Hader som har premiär 28 augusti och tredje säsongen av "Inside Amy Schumer" avslutades nyligen med en fjärde på ingång nästa år.

Vilken Amy Schumer-sketch är din favorit? Har du någon annan än de ovanstående du gillar? Kommentera gärna nedan.
| 11 juli 2015 14:00 |