Film

Skribent

Josefine Krischausky

20 april 2021 | 13:00

Tonårsdramat "After" får ännu en uppföljare - och en prequel

Den ena filmen kommer ge en inblick i Hardin Scotts tidiga tonår, medan den andra introducerar oss till en helt ny generation karaktärer.
Det har endast gått två år sedan tonårsdramat "After" hade premiär, men dess universum har redan hunnit expandera rejält. Förra året kom uppföljaren "After We Collided", och sedan i höstas är det känt att även en tredje och fjärde film, med titlarna "After We Fell" och "After Ever Happy", är på gång. 
 
Nu meddelar Deadline att franchisen utökas ännu mer, med ytterligare en uppföljare, och dessutom en prequel. Filmerna skrivs och regisseras av skådespelerskan Castille Landon, som även har stått för regin i film nummer tre och fyra. 
 
"After"-filmerna kretsar kring relationen mellan ungdomarna Tessa Young (Josephine Langford) och Hardin Scott (Hero Fiennes Tiffin), och baseras på en serie romaner av författaren Anna Todd, in sin tur baserade på ett stycke fanfiction som hon för ett antal år sedan publicerade på hemsidan Wattpad. 
 
 
De två nya filmerna har fortfarande inte några officiella titlar, men man har ändå kunnat avslöja delar av deras handling. Uppföljaren kommer att fokusera på en helt ny generation karaktärer, och i centrum står Tessa och Hardins barn Emery och Auden, samt deras kusin Addy, som ska försöka navigera uppväxten utan att följa i föräldrarnas fotspår.
 
Prequeln kommer däremot att utgå från Hardins perspektiv, med en handling löst baserad på boken "Before". Vi kommer här att få en inblick i Hardins tidigare tonår, där han träffar sin första kärlek, ett antal år innan mötet med Tessa.
 
När seriens femte och sjätte film får sina premiärer är ännu inte bekräftat, men tills vidare kan vi räkna med att få ta del av det nästkommande kapitlet, "After We Fell", senare under detta år. 
| 20 april 2021 13:00 |