Film

Skribent

Alexander Kardelo

18 november 2021 | 07:45

Tom Holland kan vara färdig med Spider-Man efter ”No Way Home”

Medan Sony vill göra ”100 filmer till”.
Vinterns ”Spider-Man: No Way Home” ser ut att bli ett spektakulärt actionkalas dit alla är bjudna - senaste trailern är full av skurkar från förr och har analyserats av fans in i minsta detalj.

Frågan är om inte Tom Holland passar på att ta farväl av sin hjälte medan han är på topp? Den nu 25-årige skådespelaren funderar på nya karriärvägar, enligt en intervju med GQ:

- Det kanske är dags för mig att gå vidare. Kanske är det bästa för Spider-Man att de gör en film om Miles Morales. Om jag spelar Spider-Man efter jag fyllt 30, så har jag gjort något fel.

Morales är en ung, svart grabb från Brooklyn som i serietidningarna tar över Spider-Mans hemliga identitet och mask. Biopubliken fick möta en animerad version i ”Spider-Man: Into the Spider-verse” och han har också synts i Marvels tv-spel, men ännu inte i en egen spelfilm. Kanske kan det vara en väg för Sony/Marvel att utforska när "No Way Home" avslutar den senaste trilogin.
 
 
Tom Holland har med sin tolkning av Spider-Man snabbt blivit Marvel-fansens stora favorit i MCU. Men det lär ha blivit mycket jobb i en röd dräkt sedan han först dök upp i 2016 års ”Captain America: Civil War”, så det är förståeligt om han vill gå vidare.

- Sen jag fick rollen som Spider-Man har jag inte riktigt fått någon paus.

Men frågar man Sony och producenten Amy Pascal så hoppas hon att hennes flitigaste stjärna ska ändra sig:

- Jag har pratat med honom om att göra typ 100 till. Jag kommer aldrig att göra Spider-Man-filmer utan honom, skämtar du?
 
 
"Spider-Man: No Way Home" får svensk biopremiär 15 december.
| 18 november 2021 07:45 |