Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

4 april 2014 | 18:01

Tom Hardy i Ridley Scott-producerat historiskt drama

Tom Hardy får inte nog av brittisk TV. Nu ska han göra BBC-serie av en idé han själv kommit på tillsammans med sin pappa Chips.

I den åttadelade dramaserien "Taboo" återförenas Hardy med sin "Locke"-regissör/manusförfattare Steven Knight och sin "Child 44"-producent Ridley Scott, meddelar Deadline.

Steven Knight har skapat dramat, som utspelar sig på 1800-talet, utifrån en historia Tom och hans pappa Chips Hardy ligger bakom.

Tom ska spela äventyraren James Keziah Delaney, som återvänder hem från Afrika med 14 diamanter han kommit över. Han är ute efter att hämnas sin faders död och vägrar att sälja familjeföretaget till Ostindiska kompaniet. Istället bestämmer han sig för att bygga upp ett eget rederi, vilket försätter honom i en farlig sits mellan två krigande nationer, USA och Storbritannien.

Hardy kallar "Taboo" för ett "framträdande brittiskt drama för den här generationen". Och "en hybrid mellan konventionellt och annorlunda berättande, späckat med mörker och intressanta rollfigurer".

Knight tillägger att Hardys rollfigur är en "djupt sargad människa, vars främsta kamp kommer bli den mot Ostindiska kompaniet, som under hela 1800-talet var motsvarigheten till CIA, NSA och det största, mest samvetslösa multinationella företaget i världen - allt ihopblandat till en självbelåten, religiöst motiverad monolit".

Detta blir alltså Hardys andra BBC-serie på kort tid, han är också klar för andra säsongen av Cillian Murphy-ledda gangsterdramat "Peaky Blinders", som MovieZine rapporterat om tidigare. Även den skapad av Steven Knight.

"Taboo" kommer börja spelas in i Storbritannien i januari nästa år, med Ridley Scott som exekutiv procudent.

| 4 april 2014 18:01 |