Film

Skribent

Alexander Kardelo

11 maj 2023 | 09:30

Tom Hanks trodde inte att "Forrest Gump" skulle bli en succé

Berättar i en ny intervju: "Kommer någon att bry sig om den här filmen?"
1994 års drama "Forrest Gump" hör till en av de största framgångarna i Tom Hanks karriär. Rollen som den lågbegåvade mannen som bjöd på choklad och sprang för livet gav skådespelaren hans andra Oscarsstatyett och banade vägen för en fantastisk filmkarriär.
 
Men framgången var inte alltid solklar, berättar Deadline. Under ett event i New York på tisdagskvällen delade Hanks med sig av sina tvivel på inspelningen:
 
- Jag sa till regissören: "Du Bob, en fråga. Kommer någon att bry sig om den här filmen? Här sitter en kille med fåniga skor och löjlig kostym med väskan full av Nicke Nyfiken-böcker. Kommer folk fatta vad vi håller på med?"
 

"Man vet aldrig om det kommer funka"

 
Regissören Robert Zemeckis hade visst samma tankar:
 
- Bob svarade: "Det är ett minfält, Tom. Ett jävla minfält. Det kan bli vår undergång. Med varje fotsteg vi tar kan vi trampa på en landmina och få kulorna bortsprängda", minns Hanks.
 
- Bob Zemeckis sa något väldigt sant, och det var att "vi ska filma något idag, och i slutändan klipper vi ihop det till något". Men man vet aldrig om det kommer funka. Man har bara sin tro.
 
De behövde visst inte vara oroliga, för biopubliken tog snabbt "Forrest Gump" till sina hjärtan. Filmen spelade in över 600 miljoner dollar på bio - 1994 års näst största intäkter efter "Lejkonkungen" - och vann hela 6 Oscars, inklusive Bästa film. Idag vilar den lugnt på plats 11 på IMDb:s topp-25-lista.
 
Lite tvivel längs vägen kan hända den bäste. 
| 11 maj 2023 09:30 |