Film

Skribent

Viktor Jerner

27 oktober 2017 | 14:00

Tom Hanks gör science fiction med bästa "Game of Thrones"-regissören

En postapokalyptisk berättelse om en robot och hans hund, låter inte det svårslaget?
Tidningen Variety rapporterar om att den ikoniska skådespelaren Tom Hanks, som vi härnäst ser i Steven Spielbergs kommande "The Post", har tackat ja till huvudrollen i den kommande science fiction-filmen "Bios".
 
Manuset är skrivet av Craig Luck och Ivor Powell (en av producenterna bakom "Blade Runner"!) och kretsar kring en robot som existerar i en postapokalyptisk värld. Roboten byggdes av en svårt sjuk vetenskapsman (Tom Hanks) precis innan hans död för att fungera som en sorts skötare och sällskap till dennes hund. En väldigt lockande och redan på premissnivå mycket emotionell berättelse.
 
Miguel Sapochnik under inpelningen av "Game of Thrones".
 
Den allra starkaste aspekten med det här projektet är dock varken Hanks eller premissen, utan regissören. Det är nämligen Miguel Sapochnik som har fått uppgiften att ta sig an det här. Tittar man på hans meritlista på filmfronten så ser den inte mycket ut för världen, men det här är mannen som regisserade "Game of Thrones"-avsnitt som "Hardhome", "Battle of the Bastards" och "The Winds of Winter". Tre av de allra bästa, om inte de bästa, avsnitten i seriens historia med andra ord. 
 
Med honom bakom spakarna här tror jag att det här skulle kunna bli något väldigt speciellt. Även att Robert Zemeckis ("Forrest Gump", "Tillbaka till framtiden") är inblandad som producent känns mycket lovande. Bolag som Amblin, Warner Brothers och Legendary Pictures tävlar om projektet och om allt går enligt plan börjar filmen spelas in i början av 2018. 
 

Vad tror du om den här filmen? 

| 27 oktober 2017 14:00 |