Film

Skribent

MovieZine

22 november 2022 | 11:30

Tom Hanks gästar galapremiär i Stockholm

Filmstjärnan ska närvara på galapremiären av "A Man Called Otto" den 13 december.
När SF Studios nya storsatsning "A Man Called Otto" får sin galapremiär i Stockholm är ingen mindre än Hollywood-legendaren Tom Hanks på plats.
 
Hanks kommer till galapremiären den 13 december tillsammans med sin motspelerska Mariana Treviño, filmens regissör Marc Forster ("Quantum of Solace"), samt producenterna Fredrik Wikström Nicastro och Rita Wilson. SF Studios är huvudproducent och har fullfinansierat denna engelskspråkiga film, som därmed beskrivs som "den största svenska filmproduktionen någonsin".
 
- Att Tom Hanks är på plats för galapremiären av "A Man Called Otto" i Stockholm den 13 december är helt enkelt en dröm som blir verklighet. Att dessutom enastående talanger som Mariana Trevino, Marc Forster, Rita Wilson och Fredrik Wikström Nicastro är på plats gör det utan tvekan till en av de stora milstolparna, och en fantastisk dag, i SF Studios snart 103-åriga historia. Jag är oerhört stolt över att få dela denna fantastiska filmupplevelse tillsammans med den svenska biopubliken, säger Michael Porseryd, VD på SF Studios.
 
 
Handlingen kretsar kring Otto (Hanks), som grannarna uppfattar som en vresig ordningsman i det lilla radhusområdet där de bor. Men bortom den vresige ordningsmannen finns en historia och en sorg, en man som med stor träffsäkerhet betraktar sin samtid och hjälper sina medmänniskor.
 
Filmen är baserad på Fredrik Backmans bästsäljande roman "En man som heter Ove", tidigare filmad med Rolf Lassgård i titelrollen. I den nya filmatiseringen har titelkaraktären döpts om till Otto för att passa i en amerikansk miljö.
 
"A Man Called Otto" får svensk biopremiär den 13 januari.
 
| 22 november 2022 11:30 |