Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

9 januari 2024 | 22:15

Tom Cruise återvänder till Warner Bros. för ett nytt samarbete

Cruise fortsätter dock sina projekt med både Paramount och Universal.
Warner Bros. Discovery chefen David Zaslav har tillsammans med ordförandena för Motion Picture Group Michael De Luca och Pam Abdy tagit fram en ny överenskommelse med Tom Cruise med start i år. Stjärnan, vars kombinerade filmer dragit in mer än $13 miljarder, kommer producera och medverka i både nya och redan befintliga serier som kommer gå upp på biograferna världen över, rapporterar Deadline
 
Cruises senaste samarbete med Warner Bros. var 2014 när han spelade i sci-fi-rullen "Edge of Tomorrow" vilket drog in $370,5 miljoner globalt. Tidigare samarbeten inkluderar bland annat "The Last Samurai", "Magnolia", "Eyes Wide Shut" och "Interview with the Vampire". 
 
Paramount kommer fortsätta sitt samarbete med Cruise där han spelar in nästa del av "Mission Impossible"-serien, likaså fortsätter hans samarbete med Universal på ett projekt som spelas in i rymden, kostar $200 miljoner och regisseras av Doug Liman. Inga projekt med Warner Bros. har ännu fått grönt ljus. 
 
"Vi är exalterade att jobba med Tom, en absolut legend i filmindustrin," sa De Luca och Abdy i ett gemensamt uttalande. "Vår vision, från första dagen, har varit att återuppbygga denna ikoniska studio till höjden av dess glansdagar, och när vi först satte oss ner med David Zaslav för att diskutera vårt samarbete med Warner Bros. Discovery, sa han till oss "vi håller på att återuppbygga Warner Bros - vi har dom bästa tillgångarna, IP:n och talangerna i branschen - och vi behöver få tillbaka Tom Cruise!" Idag blir det verklighet och vi är ett steg närmare att nå våra ambitioner. Vi kunde inte vara mer exalterade när vi välkomnar tillbaka Tom till Warner Bros. och ser fram emot att väcka hans genialiska idéer till liv på stora skärmen under kommande år."
 
Tompa uttryckte sig med färre ord: "jag har stor respekt och beundran för David, Pam, Mike och hela teamet på Warner Bros. Discovery och deras åtaganden till filmer, fans och bioupplevelsen. Jag ser fram emot att skapa bra filmer tillsammans!" 
 
Vad tror du om Cruises kommande samarbeten med Warner Bros. Discovery? Kommentera nedan. 
| 9 januari 2024 22:15 |