Film

Skribent

MovieZine

20 februari 2023 | 20:01

Oscarsnominerade missbruksdramat ”To Leslie” finns nu att streama

Andrea Riseborough spelar suput tillika lottovinnare som förlorat allt i detta tunga drama, en rollprestation som gav henne en Oscarsnominering. Idag finns filmen tillgänglig för streaming.
”To Leslie” är en film som skildrar en alkoholmissbrukares verkliga tragik och hur alkoholen får titelkaraktären att helt förlora kontrollen och hamna på dekis. Två timmars tungsint drama är vad som väntar i denna film.
 
Leslie är mamman som vinner en rejäl kosing på lotteri och har egentligen alla världens möjligheter framför sig, men det enda hon trånar efter är en rejäl sup starksprit. När hon väl befinner sig på botten med vinstpengarna uppsupna och eländet är som allra värst tar hon kontakt med sin 20-årige son för att be om försoning. Då efter att de inte setts på flera år.
 
Michael Morris (som producerat ”Better Call Saul”) debuterar här som långfilmsregissör, och tillsammans med Andrea Riseboroughs rosade rollinsats har de skapat mastiga intriger om alkoholens värsta misärer och närståendes sårade känslor. Men vägen till Oscarsgalan har inte varit helt lätt då den kantats av kontroverser.
 
Här på MovieZine belönades ”To Leslie” med betyget 4/5.
 
”Detta, stundvis väldigt dystra dramat, är regissören Michael Morris långfilmsdebut. Och det är onekligen ofta ganska tungt att titta på. Ändå lyckas historien blomma ut i något tillnärmelsevis hoppingivande, utan att falla över i sentimentalitet.”, skriver Jonna Vanhatalo i sin recension.
 
 
Från och med idag finns filmen att streama hos de flesta digitala tjänsterna.
| 20 februari 2023 20:01 |