Film

Skribent

Anna Thunman Sköld

21 februari 2014 | 14:01

TNT funderar på "The Librarian"-serie

Kanalen är på gång att beställa tio avsnitt av "The Librarians" som den ska heta. Det är tänkt att Noah Wyle ska vara med även i TV-versionen.

Tydligen är beslutet nära, enligt källor till TVLine. Att TV-projektet heter "The Librarians" i plural beror på att Noah Wyles rollfigur Flynn får understöd av fyra till, som beskrivs som "vanliga människor med ovanliga talanger". Dessa fyra upptäcker att de blivit utvalda av Flynn att jobba för The Library, ett uråldrigt sällskap som värdesätter kunskap och hjältemod.

Tillsammans reser kvartetten jorden runt och undersöker märkliga fenomen, slåss mot urtida konspirationer och skyddar de oskyldiga från den farliga och hemliga magivärlden.

Tanken är att Wyle, som har huvudrollen i TNT:s alienserie "Falling Skies" (som är tillbaka med sin fjärde säsong i juni) ska vara med dels i premiäravsnittet och sen dyka upp med jämna mellanrum under seriens gång.

"The Librarian" var en trilogi populära TV-filmer gjorda för TNT, varav den första "The Librarian: Quest for the Spear", kom 2004, den andra "The Librarian: Return to King Solomon’s Mines" 2006 och den tredje och sista "The Librarian: Curse of the Judas Chalice" 2008.

| 21 februari 2014 14:01 |