Film

Skribent

MovieZine

20 maj 2023 | 19:00

Efter tittarnas kritik: Hyllade Disneyfilmen blir kvar på streamingtjänsten

Det fanns planer på att radera dokumentären "Howard" från streamingtjänsten, men tittarna sa ifrån.
Som vi skrev igår planerar Disney+ och Hulu att plocka bort runt 50 filmer och serier från sina tjänster. Orsaken är att de inte drar tillräckligt med tittare, och man kan avskriva en rejäl summa genom att bara låta dem försvinna.
 
Bland titlarna finns dokumentären "Howard" som handlar om Walt Disneys egna medarbetare, Oscarsbelönade Howard Ashman. Han är låtskrivaren bakom flera kända sånger i animerade klassiker som "Aladdin", "Skönheten och odjuret" samt "Den lilla sjöjungfrun", som ju får en remake på bio nästa vecka. Dålig tajming, tyckte fans.
 
 
Howard var dessutom homosexuell, och att plocka bort filmen strax innan Pride Month drar igång i USA kändes som ett extra bakslag för hbtq-publiken, skriver Deadline.
 
Disney har inte missat kritikstormen i sociala medier, och väljer nu att låta "Howard" ligga kvar på streamingtjänsten. Högt betyg på IMDB (7.6) och hela 94% positiva omdömen på Rotten Tomatoes tyder på en sevärd dokumentärfilm om en av Disneys stora, något dolda stjärnor.
 
 
- Listan över titlar som ska plockas bort från Hulu och Disney+ nästa vecka är fortfarande inte färdigställd, hälsar företaget så fler förändringar kan ju ske.
 
Serier som "Willow", "Mighty Ducks" och Danny Boyles "Pistol" är andra titlar som försvinner från Disney+ med start den 26 maj.
| 20 maj 2023 19:00 |