Film

Skribent

MovieZine

16 mars 2024 | 17:00

Tittarna varnar för nya svenska dramakomedin på Netflix: "En besvikelse utan dess like"

Recensenterna gillade den - men publiken sågar Moodyssons comeback.
"Riktigt dålig", "så tråkig" och "totalt värdelös" - Netflix-tittarna är inte nådiga i sina omdömen om Lukas Moodyssons nya dramakomedi.
 
Det var i början av veckan som "Tillsammans 99" landade på streamingtjänsten, fem månader efter sin biopremiär. Samtidigt har det gått hela 23 år sedan Moodyssons "Tillsammans" blev en stor publikfavorit. Den nya filmen har fått fina recensioner i media, som gillar den nostalgiska känslan som väcks till liv. Publiken verkar däremot inte hålla med och har svårt att hålla sig vakna.
 
"Fruktansvärt dålig, började titta igår kväll och somnade, fortsatte att titta idag, somnade igen, sen såg jag klart allt nu ikväll. Jag förstår varför jag somnade" skriver signaturen Jeanette B på Facebook.
 
I MovieZines grupp Bäst på Netflix har filmen fått över 150 kommentarer, varav många är inne på samma spår. Uppföljaren om det lilla kollektivet verkar ha tappat all charm, och flera har svårt att ta sig igenom hela filmen. Läs några av kommentarerna/sågningarna nedan:
 
"Stängde av efter 15 minuter. Finns det inga gränser för hur dåliga filmer får vara??!! Skitfilm!" - Cecilia B.
 

"Bland det sämsta jag sett"

 
"Älskade första filmen så hade stora förhoppningar men det vart magplask! Bland det sämsta jag sett. Förvånad att det ens gick igenom som manus" - Kattis L.
 
"Jag tycker överlag att Sverige gör dåligt ifrån sig när det gäller film och serier. Den här är inget undantag." - Annica A.
 
"En besvikelse utan dess like. Men jag härdade ut till slutet…" - Therese A.
 
"Första filmen är ju oförglömlig medan uppföljaren är fruktansvärt dålig tyvärr" - Katarina K.
 
"Skittråkig. Fattade inte vad det hela gick ut på? Hände ju ingenting av intresse" - Isabella G.
 
"Två bortkastade timmar som man aldrig får tillbaka." - Annika M.
 

"Skitbra" tycker en tittare - och vår recensent

 
I Facebook-diskussionen hittade vi iallafall en kommentar som går mot strömmen och gillar filmen: "Haha tänk så olika vi är, jag tycker den är skitbra", skriver Stefan H.
 
Lukas Moodyssons "Tillsammans 99" blev även varmt mottagen av MovieZines recensent Fredrik Adolvsson. Han delade ut 4/5 i betyg till "ett fint och varmt återbesök, som visar upp filmskaparens starkaste sidor (...) Det är en fin film, och jag är glad för att den finns."
 
| 16 mars 2024 17:00 |